Dagboek zeeklassen 15 oktober

Vandaag, ’s morgens heel vroeg stonden we met koffer en boekentas aan ’t Kompas klaar om richting kust te vertrekken. Gelukkig was iedereen tijdig aanwezig. Na een stevige afscheidsknuffel van mama of papa zijn we allen op de bus gestapt richting Diksmuide.

Tijdens de rit gaf meester Kris als een volleerde gids uitleg over de verschillende snelwegen. Wij citeren: “ALTIJD, zowel ’s morgens als ’s avonds, slibt de ring van Antwerpen dicht met ellenlange files.” Behalve maandag 15 oktober ‘18 om 7.30u wanneer ’t Kompas passeert. 😉 Daar ging zijn punt.

Na anderhalf uur rijden zijn we gestopt op de parking van Jabbeke waar we genoten van ons ontbijt in de gezonde buitenlucht. We zetten onze tocht verder richting IJzertoren. Met een vliegende vaart gingen we met de lift 82 meter omhoog. Door de mooie weersomstandigheden konden we genieten van een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Met de lift omhoog en nu met de benen 22 verdiepingen opnieuw naar beneden. Op onze tocht naar beneden leerden we nog wat bij over WOI.

Terug de bus op richting Grote Markt van Veurne. Hier kregen we een fotozoektocht voorgeschoteld. In kleine groepjes gingen we op pad en zochten we naar de juiste gebouwen. Ondertussen moesten we nog om de beurt langs de toeristische dienst van Veurne passeren. Daar lag voor iedereen een informatiepakket klaar. Nog snel een groepsfoto en dan naar onze eindbestemming, Excelsior.

Na het middagmaal, rijst met kalkoen en broccoli, werd het tijd om onze koffers naar boven te sleuren. Bij de ene ging dit al vlotter als bij de andere. Ook het opdekken van de bedden vereiste soms wat hulp. 😉 Voor die ene keer mochten ze op bezoek in elkaars kamer.

Op de speeltuin naast ons verblijf kregen we een lekker vieruurtje aangeboden. Onze honger en dorst werd dus opnieuw gestild. Hup, naar het strand … loopspelletjes, rollen van de duinen, vliegeren … een namiddag vol spel en plezier. Waarna we opnieuw met onze voeten onder tafel mochten schuiven. De hotdogs gingen goed binnen. 😉

Terwijl wij jullie hier op de hoogte houden, volgen onze leerlingen les in een echt klaslokaal. Wij ronden hier af om mee een avondwandeling langs de zee te maken.

Tot morgen en slaapwel.