Dagboek zeeklassen 18 oktober

Joepie, deze ochtend ging onze wekker een uurtje later af. Dit was voor de meeste leerlingen, maar ook voor de leerkrachten zeer welkom!

De regenjassen werden uit de koffers gehaald want daar waren de eerste druppels. De afgelopen dagen werden we verwend met heel veel zonneschijn. Een stevige wind zorgde ervoor dat het vandaag heel wat frisser aanvoelde. Noodgedwongen vulden we ons excursiebundeltje binnen in.
Bij het verdwijnen van deze regenbui trokken we alsnog onze stapschoenen aan. Een mooie wandeling langsheen het natuurdomein rond de Nachtgaal was de moeite! Bij het terugkomen hebben we eerst het tweede deel van de bundel ingevuld om vervolgens aan tafel te gaan. Vanmiddag kregen we stoofvlees met aardappelen en appelmoes voorgeschoteld. Vooraf kregen we nog een kommetje kervelsoep. Als dessert kregen we enkele soesjes aangeboden.

In de namiddag gingen we op onderzoek naar de biotoop van het strand. Na een korte uitleg van de verschillende opdrachten, gingen we in groepjes per klas aan de slag. De hevige wind zorgde hier voor een extra uitdaging. Er werden heel wat meters afgelegd op jacht achter rondvliegend materiaal. De volgende onderwerpen zijn nu klaar en duidelijk voor ons: eb en vloed, de groeireeks van een schelp, de verschillende delen van het strand, de aanspoelsels van de Noordzee en de aanwezige fauna op het strand.

Hierna het langverwachte moment, naar het zwembad. Daar aangekomen bleek dat de meerderheid dringend een toiletbezoek moest inlassen. Van de 32 kinderen bleven er slechts een vijftal leerlingen achter bij de juf. Na deze nodige tussenstop kon iedereen zijn zwemgerief aandoen en genieten van een frisse duik. Nogmaals werd duidelijk dat de meerderheid van de jongens niet meer nodig heeft dan een bal om zich te amuseren. De glijbaan bleef voor hen links liggen. Van het bubbelbad werd er gretig gebruik gemaakt.

Ondertussen werd de laatste les gegeven in ons klaslokaal aan zee. De rest van de cursus zal afgewerkt worden in ons vertrouwde lokaal op de tweede verdieping van ’t Kompas.

Terwijl de kinderen in pyjama en onder hun donsdeken genieten van de film, zijn wij hier in ’t geniep het verslag van de voorbije dag aan het afronden.

@ de ouders van onze zesdeklassers: Geniet nog even van de rust thuis. We zien jullie allemaal morgen terug op school.