Dagboek zeeklassen 16 oktober

Na een deugddoende nachtrust liep de wekker om 7u. af. Twee kamers verdienden een welgemeende proficiat. Er moest de avond voordien aan hen geen enkele keer gevraagd worden om te zwijgen. We zijn er van overtuigd dat dit vandaag ook bij de andere kamers zal lukken.

Op een half uur tijd was iedereen gewassen en aangekleed, klaar om aan een nieuwe dag te beginnen. Met een stevig ontbijt achter de kiezen, stapten we de tram op richting Oostende. Tijdens de toch wel lange rit (meer dan 1 uur), konden we trots vaststellen dat we een beleefde groep kinderen bijhadden. Plaatsen afstaan aan andere passagiers en zich rustig houden tijdens de tramrit vormden geen enkel probleem voor deze klasgroepen.

Bij aankomst in Oostende splitsten we ons op in de A- en de B-klas. In deze twee groepen brachten we om de beurt een bezoek aan de Amandine en het Noordzeeaquarium.
De werkomstandigheden en het leven van de IJslandvaarders hebben voor ons geen geheimen meer. In het Noordzeeaquarium waren enkele leerlingen verrast dat er in onze Noordzee ook haaien zwemmen. We zagen namelijk enkele mooi jonge hondshaaien rondzwemmen in het aquarium. Ook enkele prachtige anemonen, kreeften, roggen, enz… waren er te spotten.

Op onze tocht richting picknick passeerden we even langs de Mercator.
Waarna we ons lunchpakketje verorberden onder een stralende hemel in het stadspark.
Terug in Excelsior leerde meester Kris ons op een correcte manier een brief met omslag te schrijven.

Tijdens het schrijven van de brief kreeg iedereen de kans om een douche te nemen. Deze was meer dan welkom aangezien we in tussentijd ook nog eens langs het strand gingen. Daar genoten we van een zandkastelennamiddag.

Met deze drukke namiddag achter de rug smaakte het avondmaal voor iedereen. Spinaziepuree met fishsticks stond er op het menu, met als dessertje een éclair. Even vermelden dat er bij de warme maaltijd ook elke keer een buffet aan koude groentjes aangeboden wordt. Zo is er altijd voor elk wat wils. Nog even les volgen in ons klasje en daarna verdiende ontspanning. Een boekje lezen, een dutje doen of een gezelschapsspel spelen, het mocht even allemaal!

Om het verslag van deze fantastische tweede dag af te sluiten willen we nog even iets melden.
Toegegeven, wij wisten alle drie niet wat ons te wachten stond met deze groep. Deze toch wel zeer actieve groep dag en nacht onder controle houden leek ons een hele uitdaging.
Maar… het mag gezegd worden, ALLE leerlingen hebben ons tot hiertoe aangenaam verrast!!