Zeeklassen 2021 dag 2

Om 7u vanochtend werden de leerlingen gewekt om een half uurtje later al aan het ontbijt aan te schuiven. Tijdens dit ontbijt kreeg iedereen de kans om een eigen lunchpakket te maken.
Waarna we om 8u30 al op de tram stapten richting Oostende.
Tijdens deze tramrit van ruim 1 uur kregen we van meerdere mensen een compliment over het gedrag van de leerlingen. Uiterst beleefde en rustige kinderen werd ons gezegd. Dit kunnen wij alleen maar bevestigen. Een dikke proficiat daar voor!

Aangekomen in Oostende maakten we een korte wandeling langsheen de Amandine, de Visserstrap en de Mercator. Na deze wandeling zetten we onze weg verder richting Venetiaanse Gaanderijen.
Daar kregen we een rondleiding op de tijdelijke tentoonstelling over “Onze IJslandvissers”.
Met een interactieve rondleiding werden we helemaal ondergedompeld in de wereld van de IJslandvissers. De leerlingen kregen de kans om een zeemonster te schetsen, een schip te knutselen en zich te ‘vervisseren” met een (tijdelijke) tatoeage of een zelfportret.
Een waardig alternatief voor het bezoek aan de Amandine dat de voorbije jaren op de planning stond.

Na een korte tramrit hielden we halt aan de Warandetoren in Westende.
Boven op de toren konden we genieten van een prachtig uitzicht, een lekkere picknick en vééél wind.
En dan… met de tram terug richting Excelsior.
In het klaslokaal werd door iedereen een brief geschreven die nu jullie richting uitkomt.  

Na dit rust momentje in de klas gingen we terug op pad richting strand en zee.
Meester Kris ging daar voor de leerlingen op de knieën om hen uit te leggen hoe duinvorming ontstaat. De loef- en lijzijde van een duin zijn nu klaar en duidelijk voor hen!
Een opmerkelijke leerling wist mij te vertellen dat deze begrippen ook bij het zeilen gebruikt worden. Zo leren wij ook nog iets bij!
Na deze korte les werden er nog prachtige zandkastelen gebouwd en veel plezier gemaakt.

Een heerlijk avondmaal werd ons nog voorgeschoteld. Een kopje verse soep, worst, aardappelen, warme groenten, koude groenten en appelmoes werden na deze geslaagde en drukke dag gesmaakt door ons allen. Het potje chocomousse als dessert kreeg iedereen voor even heel stil.

Ondertussen genieten onze leerlingen van wat welverdiende ontspanning op de eigen kamer.

Meer foto’s via: media –> foto’s