Zeeklassen 2021 dag 3

Om de bedrijvigheid in een vismijn te kunnen ervaren, stonden we om 7u45 klaar om de tram richting Nieuwpoort te nemen. Na een bezoekje aan de vismijn en een wandeling langs de vissersboten, genoten we van een lekker ontbijt in openlucht.

We hervatten onze tocht richting Nieuwpoort stad.
We wandelden langsheen het Belfort, het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Duvetorre en het standbeeld van Jeanne Panne. Om uiteindelijk via De Ganzenpoot aan het Albertmonument te eindigen. Dankzij het heldere weer werden we boven op het monument verwend met een prachtig uitzicht over de polders en de haven van Nieuwpoort. In de verte konden we ook de IJzertoren duidelijk waarnemen.

Daarna met de tram terug richting onze verblijfplaats waar opnieuw een heerlijk middagmaal voor ons klaar stond. Met onze buikjes weer goed gevuld, gingen we terug op stap.
Te voet van Excelsior naar Abdij ten Duinen om ons daar te laten onderdompelen in het leven van de monniken. Na een bezoekje aan de souvenirshop wandelden we richting Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk. Of soms ook wel “schelpenkerk” genoemd. Ook hier waren we bij de gelukkigen.
Dankzij het mooie weer kregen wij in deze ‘kathedraal van licht’ een prachtig kleurenspektakel te zien.

Rond 15u30 startten we onze heuse duinenwandeling. Vertrekkende vanop de Hoge Blekker recht naar Oostduinkerke dwars door de duinen heen.  Er werd onderweg veel gelopen, gelachen en gespeeld.. Tijdens een kleine race naar de top van een duin, van laat ons zeggen derde categorie, bereikten Alexander, Milan en Anouk als eerste de top. De andere leerlingen zaten hen echter wel op de hielen. Daarna mochten de leerlingen langs de nog steilere achterzijde naar beneden lopen.

Terug aangekomen in Excelsior stonden er hotdogs op het menu.
Met heel wat kilometers in onze benen, kregen de meeste leerlingen vlotjes drie of vier hotdogs op.

Vanavond mogen de leerlingen nog eens genieten van wat ontspanning.
Rustig een boekje lezen of een gezelschapspelletje spelen, aan hen de keuze!
Morgenvroeg kunnen ze een uurtje langer slapen en daar zullen de meesten enorm van genieten.

Meer foto’s via: media –> foto’s