Sport: zwemmen, turnen en bewegingsklas

Sport is fijn, voor groot en klein!!

Samen met juf Marjan gaan onze kleuters 2 lestijden per week naar de turnzaal. Daar kunnen ze hun energie kwijt doordat we gebruik maken van Wesco-materiaal maar ook door te klimmen en te klauteren op allerlei toestellen.

Samen met de klasjuf doen onze kleuters meermaals per week aan beweging in de klas of in de gang.  Ze dompelen de kleuters onder in het programma ‘Fit voor Leren’.  Hier komen allerlei bewegingen (groot- en klein motorisch) aan bod, waardoor ze een optimale hersenontwikkeling stimuleren.  Ook kleuteryoga en schrijfdans worden door de klasjuf uitgewerkt.  De (loop)fietsvaardigheden komen dagelijks aan bod voor alle leeftijden in onze kleuterschool.  Zo leren ze behendigheid en zelfvertrouwen om alleen te kunnen fietsen.

Om de 14 dagen gaan al onze kleuterklassen zwemmen. De bodemstand wordt ingesteld op 30-40 cm om de gewenning in het water te vergemakkelijken. De kleuters krijgen spelenderwijs het drijven en andere beginselen van het zwemmen onder de knie, aangepast aan het ontwikkelingsniveau.