Maaltijden, waterschool & gezonde tussendoortjes

Warme maaltijden en dranken

Kijk eens binnen

’s Middags worden de kleuters om 12.05 u. in hun refter verwacht. De kinderen van de lagere school gaan om 12.30 u. naar de grote refter. Hier kunnen we rustig onze boterhammetjes of warme maaltijd opeten.

Elke trimester kunnen we kiezen wat we graag erbij drinken. Er is keuze uit water, melk, thee of koffie, of je brengt zelf een eigen drank mee. Dit is trouwens volledig gratis. De keuze bepaalt mee je plaats in de refter.

Van oktober tot aan de paasvakantie kunnen we dagelijks lekkere, verse soep drinken. Hiervoor bestel je eerst bonnetjes via de maandelijkse betaalstaat. Elk bonnetje geeft recht op een mok voor de lagere school en een tas warme soep voor de kleuterschool. In de klas laat je dan ’s morgens aan de juf of meester weten dat je soep neemt. Zo is er alvast voor iedereen voldoende.

Wij zijn een WATERSCHOOL !!!

Voldoende water drinken zorgt voor een goede vochtbalans in de spieren en de hersenen. Kinderen die voldoende drinken zijn fitter en kunnen zich beter concentreren.

Onze leerlingen brengen een flesje water of drinkbeker -gevuld met water- mee van thuis. Op school tappen wij drinkbaar water van de kraan voor de leerlingen die geen eigen drankje bij hebben. Graag moedigen wij het gebruik van een herbruikbaar drinkbusje aan. Dit is beter voor het milieu!

Elke (vrij)dag is fruitdag

Op vrijdag bieden we onze leerlingen een stukje fruit of groente aan. Dit initiatief wordt gesponsord door onze oudervereniging en loopt in samenwerking met “Tutti Frutti”. De bedoeling van deze actie is om jongeren meer fruit te laten eten door een wekelijks aanbod op school te creëren.

In de kleuterschool en de eerste graad van de lagere school zorgen “schilouders” ervoor dat het fruit verdeeld raakt, geschild is en eenvoudig op te eten is. In de tweede en derde graad doet de klasleerkracht dit zelf, indien nodig.