Sport: turnen en zwemmen

Elke klas krijgt twee uur lichamelijke opvoeding per week. De sporten gymnastiek, atletiek, zwemmen, ropeskipping, circustechnieken, hockey,… worden gegeven door leerkracht lichamelijke opvoeding, meester Joeri. Balsporten worden gegeven door de klasleerkrachten.

De school beschikt over een uitgebreide accommodatie, zoals een grote turnzaal die goed voorzien is van kwaliteitsvol sportmateriaal, een ruime speelplaats die is ingericht met sportvoorzieningen en het gemeentelijk zwembad en sportvelden op wandelafstand.

Om het aanbod sport en beweging te verbreden biedt de school ook tijdens de pauzes georganiseerde sporten aan zoals trefbaltornooi, voetbalcompetitie en netbaltornooi.

Onze school neemt deel aan MOEV-activiteiten tijdens en na de schooluren. Op deze manier krijgen leerlingen de kans om in competitie te treden met leeftijdsgenoten van andere scholen.

Elk jaar wordt er een zomer- en wintersportdag georganiseerd door meester Joeri. Niet alledaagse sporten zoals schaatsen, hoogteparcours, speleologie, verdedigingssporten,… komen dan aan bod.

De les lichamelijke opvoeding is een belangrijk onderdeel om te leren over een gezonde en fitte levensstijl, die wij als lagere school willen bijbrengen aan onze leerlingen.

Algemene vaardigheden zoals uithouding, kracht, lenigheid en coördinatie worden aangeleerd via de verschillende sporten, maar ook leren samenwerken, omgaan met winst en verlies en algemene hygiëne zijn onderdelen van een les L.O.. We besteden er ook veel aandacht aan dat elke leerling volgens zijn eigen fysieke mogelijkheden kan groeien en verbeteren. Hierbij wordt sportplezier niet uit het oog verloren en willen we leerlingen vooral veel zin doen krijgen in sport en beweging, zowel binnen als buiten de school.